Anna Kondratenko

Violinistka Anna Kondratenko (Bazanova) se je rodila v Novosibirsku v družini znanstvenikov. Violino se je začela učiti pri štirih letih, in sicer v razredu O.V. Marčenka, nato pa v razredu prof. A.V. Gvozdev-a. Kot šestletnica je zmagala na regijskem tekmovanju v Novosibirsku. To je zaznamovalo začetek njene solistične kariere. Sledile so zmage na tekmovanju mladih violinistov Sibirije in kasneje na Državnem tekmovanju.

Kot sedemletnica sodeluje pri projektu Good-will games v Seattlu (ZDA) v okviru mednarodnega programa “Kids to kids repeatedly”. Koncertira širom ZDA, v Nemčiji, na Japonskem, v Braziliji, Švici, Italiji in Franciji. Pri devetih letih snema svoj prvi arhivski posnetek za državni radio Minnesote v sodelovanju z orkestrom tamkajšnje radiotelevizije. Izvaja koncert Kabalevskega.

Sledijo uspešni koncerti na Madžarskem. Predsednik države je slog Anine interpretacije Bartokove glasbe označil kot »pristno madžarski«. V istem obdobju ji je nastop na tekmovanju Y. Neaman International v Mainzu (Nemčija) prinesel 3. nagrado.

Svoj študij Anna nadaljuje na Hochschule für Musik Kölnu v razredu slovitega prof. V. V. Tretjakova, kjer tudi diplomira. Med študijem deluje kot solistka in koncertna mojstrica Klassische Philharmonie Bonn, koncertira na Kitajskem, v Ukrajini, na Madžarskem, v Libanonu, Maleziji in Rusiji. Sodeluje z mednarodnim simfoničnim orkestrom Justus France. Kot solistka se udeležuje na mednarodnih glasbenih festivalih v Mozarteumu v Salzburgu, na Ohridskem poletnem festivalu v Makedoniji, ter na Holzhauser Musik Festival-u v Nemčiji.

Ukvarja se tudi s pedagoškim delom, njeni študenti so zmagovalci mednarodnih tekmovanj, kot so: Ochrid Pearls, San Remo-Junior in drugih.

Trenutno violinistka deluje kot solistka in koncertna mojstrica orkestra Makedonske filharmonije, ter je koncertna mojstrica filmskega orkestera F.A.M.E, ki deluje pod okriljem Makedonske RTV.

Iz medijev

Gerhard Pfaff Darmstadter Anzeiger , (Nemčija)

“…violinistka s furioznim lokom…”

G.P.Südhessische Zeitung , (Nemčija)

„…Neverjetno virtuozna glasbena podoba, kot ognjemet v vseh svojih kontrastnih odtenkih… Kot da bi poslušal glasbo iz drugega sveta…”

Kostadin Kostadinovski, Nova Makedonija (Macedonia)

„…koncert z evforičnim vzušjem…“