Tilen Slakan

Tilen Slakan

Tilen Slakan je pričel svojo glasbeno pot v glasbenem vrtcu nižje glasbene šole Risto Savin Žalec, kjer se je začel učiti igranja na trobento in klavir. Igranje na trobento je nadaljeval na umetniški gimnaziji v Velenju pri prof. Davidu Špecu, nato pa še na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral v razredu prof. Stanka Arnolda. V srednji šoli se je začel navduševati tudi nad komponiranjem, pri prvih korakih pa mu je pri tem pomagal prof. Slavko Šuklar.

V času študija trobente je vzporedno opravljal tudi študij kompozicije in se nato po diplomi vpisal na magistrski študij glasbeno-teoretske pedagogike, smer kompozicija pri prof. Marku Mihevcu. Glasbeno izobraževanje trenutno nadaljuje z doktorskim študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom dr. Andreja Missona na področju glasbene teorije in kompozicije.

Pogosto sodeluje z različnimi orkestri (Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Pihalni orkester Slovenske policije, Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Pihalni orkester Krka, Brass band Slovenija, Tamburaški orkester »Tamburjaši«, Komornim godalnim orkestrom »NOVA«, Simfoničnim orkestrom Gimnazije Vič, itd.), komornimi skupinami (SToP – Slovenski tolkalni projekt, Trobilni ansambel Akademije za glasbo v Ljubljani, Godalni kvartet »Dissonance«, Orkester »RojoTango Orchestra«, Klavirski trio »Trio Liberte«, Klavirski trio »Aurum«, itd.), zbori (Komorni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani, Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, Šaleški akademski pevski zbor, Komorni zbor Orfej iz Ljutomera, Ženski zbor ČarniCe, Mešani zbor Glasbene matice v Ljubljani, itd.) in solisti (Stanko Arnold, Petra Vidmar, Nikola Pajanović, Jure Gradišnik, Sanja Zupanič, Naja Mohorič, itd.).